livochland.blogg.se

Skriver om självhushållning, inredning, recept och böcker mm

Lite nya fröer

Publicerad 2016-04-23 22:34:43 i Allmänt,Har blivit lite frön inhandlade. De nya fröerna som jag inte testat innan är bondböna, svartrot,blomkål och  röd rudbeckia. Köpte också majs, zucchini, morötter, smörgåskrasse och gurka. Hoppas det blir mycket gott av detta :)
Har ordnat till några plåtlådor att förvara fröerna i. En låda för grönsaksfrön och en för blomfrön mycket bättre än den gamla pappkasse de låg i innan.        
 
Några ynkliga tomatplantor har jag också. Hoppas de växer till sig snart så det kan bli solmogna tomater omkring midsommar.

Idag tog vi en liten tur till MacDonalds i Mjölby och godishuset med omkring 1000 sorter och kom visst hem med en allt för stor hink med godis :)

Hoppas ni haft en fin lördag!

Trädgårdsinspiration

Publicerad 2016-04-18 23:05:45 i Allmänt,

Har börjat läsa i Sara Bäckmos bok  som handlar om hur man kan odla över större delen av året för att kunna vara självförsörjande på grönsaker.

Detta är ingen faktabok direkt utan mer en inspirationsbok. I boken skriver hon om hur man utnyttjar odlingssäsongen i trädgård och växthus maximalt och hur man gör trädgårdsland utan att knappt behöva gräva. En bra bok som gör att man blir sugen på att odla.

Så här om dagen var vi bara tvungna att testa att göra ett land till på det nya sättet. Vi grävde en kant på landet så att inte gräset ska växa in så lätt, därefter la vi ut massa tidningspapper och kartong för att täcka gräset. Ovanpå pappret körde vi ut från komposten och gödselstack i ett tjockt lager ca  20 cm eller mer. Med tiden kommer detta att multna och bli till jord. Till en början får det bli potatis i landet. Ett smidigare sätt att göra land på utan att behöva gräva hela landet för hand.I växthuset har rädisorna börjat kika fram och bredvid börjar dillen komma upp.

I trädgården traskar mamma höna omkring med sina 8 små kycklingar som är små och duniga :)

Äntligen lamm

Publicerad 2016-04-17 21:48:39 i Allmänt,

Som vi har väntat, men i fredags morse blev det äntligen ett litet bagglamm 
En pigg och busig liten krabat som tar en liten tupplur då och då :)


De andra fåren har vi flyttat till en annan hage där de får äta av det nya gräset som kommit upp. Igår tog vi och eldade en brasa i jämte fårhagen och hade lite godismys Innan vi gick iväg på spökvandring med ficklampor i mörkret.Hoppas på tidig rabarber i år. Har lagt över svarta hinkar över några plantor för att driva upp dem fortare.
Trädgårdslandet har vi börjat så lite. Det som hunnit komma i jorden änn så länge är gul lök, sockerärtor, spenat, persilja, ringblomma, palsternacka, rädisa och salladslök. Så småningom ska det även bli morötter, majs, rödbeta och potatis och annat smått och gott.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela