livochland.blogg.se

Skriver om självhushållning, inredning, recept och böcker mm

Gutefåren

Publicerad 2016-02-25 14:10:10 i Allmänt,Idag kom våra små gutefår Heidrun och Hornfia. Gutefåren är de med horn. De samsades riktigt bra ihop med våra värmlandsfår.
Ovant att ha får med horn, men fina är de. Gutefåret är den äldsta fårrasen och  om man inte klipper dem fäller de ullen av sig självt. De klarar att gå på magert bete och är en tålig fårras.Barnen passade på att gosa med fåren. Gutefåren var lite mer reserverade men kommer bli tama när de vant sig.

Virka kakor

Publicerad 2016-02-24 22:38:55 i Allmänt,

Idag damp en ny bok ner i brevlådan. 


I boken står det hur man virkar kakor. Har nämligen barn som gillar att låtsasfika och bjuda på kaffe. I boken finns både virkbeskrivning och recept till kaksorten. Får se om jag lyckas virka ihop nån kaksort.


Har förresten ett tips på vad man kan spela för kortspel.Vår 7-åring älskar att spela svälta räv. Ett smidigt spel med enkla regler.


Fick bli lite pizza ikväll på tortillabröd som botten, smidigt och riktigt gott!

Bra bok för ordning och reda

Publicerad 2016-02-22 21:41:23 i Allmänt,

Beställde hem en bok som kom idag med posten. Boken heter Förvara smart- organisera ditt hem.

   För alla som vill ha lite ordning och smidigare vardag, så är detta en toppenbok. Alla har väll ställen i sitt hem som kan vara hopplösa att få ordning på. I boken finns många tips som förenklar vardagen, eller vad sägs om att ha alla smörgåspålägg i en låda i kylskåpet som bara är att ställa fram, spar ju en del letande i kylskåpet :) 

Ikväll eldade vi i köksspisen, så passade på att göra lite varm choklad.
                                             


Varm choklad med grädde, mums! :)


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela