livochland.blogg.se

Skriver om självhushållning, inredning, recept och böcker mm

Smak av sommaren

Publicerad 2016-01-15 11:04:26 i Allmänt,För ett par år sen gjorde vi iordning ett jordgubbsland med ca 50 plantor och i sommras kunde vi skörda ca 75 liter. En del av jordgubbarna frös vi in. Nu är det gott att ta fram och göra kräm som barnen älskar, eller smulpaj med banan och jordgubb. Sen är det jordgubbssaft som gäller också förstås. Gott med smak av sommar i denna kyla då vi hade -19,3 grader idag på morgonen.


Äntligen trägolv

Publicerad 2016-01-14 21:18:57 i Allmänt,

Nu innan jul fick vi ett ryck och bestämde oss för att riva upp plastmattorna på golven. Vi ville åt en mer hemtrevlig och gammeldax känsla. 
Tv rummet, med två lager plastplastmattor och masonit under.

Massor av småspik var det. Sen var det att slipa och till sist att linoljesåpa golvet. Använde mig av gysinge såpa som jag beställde på nätet. 
Och såhär blev resultatet. Kan verkligen rekommendera trägolv. Känns varmt och behagligt och om man gillar att gå barfota så är detta perfekt. Dessutom luktar och känns det så rent när man linoljesåpar golvet. En känsla av förr i tiden.

De små besökarna

Publicerad 2016-01-08 22:18:35 i Allmänt,

Så här på vintern har vi alltid ett fågelbord uppfyllt med massa mat. Är intressant att se hur många olika fågelarter man kan lyckas locka. Om man ska kunna locka dit många, så ska man börja mata på tidigt och ha mycket fågelmat att välja på bla solrosfrö, havre, talgbollar, jordnötter och hampafrö.
Vi börjar mata i slutet av oktober och brukar hålla på tills det våras ordentligt i april.                                                       Vi för också tomtkryss som det heter, på vilka fågelarter man sett eller hört från tomten under året och förra året 2015  hade vi 59 olika arter, bland dessa var tofsvipan en rolig återbesökare som inte häckat här sen på 60-talet.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela